Поділитись:

Теракт росіян на Запорізькій АЕС буде вважатись застосуванням ядерної зброї, – Данілов

Субота, 01 липня 2023, 11:00
фото ілюстративне
фото ілюстративне

Секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що у цивілізованому світі ймовірний теракт росії на окупованій Запорізькій атомній станції будуть розцінювати як «застосування ядерної зброї проти цивільного населення».

Про це він сказав в ефірі Радіо Свобода, – повідомляє Українська правда.

«Сам факт, якщо ці терористи здійснюють такий теракт на ядерному об’єкті, буде вважатися всіма цивілізованими країнами, що це застосування ядерної зброї проти цивільного населення. Тому будемо дуже ретельно спостерігати, якщо, не дай Боже це станеться, яка буде реакція світу на ці події», – зазначив Олексій Данілов.

Данілов додав, що реакція світу на підрив Каховської ГЕС «не відповідала тій терористичній атаці, якої зазнала Україна».

З його слів, Україна зараз робить «все можливе і неможливе», щоб цього теракту не сталося, проте атомна станція зараз перебуває «в руках терористів».

Секретар РНБО припустив, що дехто з західних партнерів зараз пояснює росії, що цього не варто робити, тому що наслідки будуть «абсолютно катастрофічними для РФ».

Коментуючи ймовірність теракту росіян на ЗАЕС, він зазначив, що зараз складно сказати, оскільки «ці люди не є передбачуваними, вони діють поза межами будь-яких норм і правил світової спільноти».

Данілов нагадав, що після інформації про ймовірний теракт в Україні провели «велике навчання» і була ще одна підготовка.

«У нас є наші протоколи, наші плани, в який спосіб ми маємо діяти. Зараз відбулося велике навчання, ще відбулася одна підготовка, якщо станеться цей терористичний акт з боку Російської Федерації», – зауважив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
24 квітня 2024
23 квітня 2024
18 квітня 2024
12 квітня 2024
11 квітня 2024
07:20
10 квітня 2024
06 квітня 2024
03 квітня 2024
24 березня 2024
23 березня 2024