Володимир Гунчик розповів про фінансування рекультивації "марсіанських полів"

Середа, 15 лютого 2017, 18:07

Фінансування проекту рекультивації лісогосподарських земель, пошкоджених через нелегальний видобуток бурштину, має здійснюватись із врахуванням кількох складових.

Про них розповів голова Волинської ОДА Володимир Гунчик під час брифінгу у штаб-квартирі УНІАН.

Зі слів голови Волинської ОДА, якщо це регулюватиметься державою, а не на місцевому рівні, то потрібно зважати на певні моменти.

По-перше, постанова Кабміну дасть можливість залучити кошти бюджетів усіх рівнів, позабюджетних фондів, грантових проектів. Своєю Постановою держава гарантує, що вона безпосередньо бере у цьому участь.

"Коли приходить приватна компанія, яка готова зайнятись рекультивацією, зустрічаючись з двома державними програмами, вона вносить відповідні пропозиції щодо затратної частини: техніка, кошти, оплата праці. Тут держава виступає просто гарантом", – зазначив Володимир Гунчик.

Інший варіант - коли через Постанову Кабміну ухвалюється рішення про співфінансування з державного та місцевого бюджетів в частині екологічних програм, які на сьогодні активно реалізуються.

Третій варіант - під час рекультивації Постанова Кабміну має дозволити видобувати бурштин, який стає однією із складових частин поповнення обігових коштів двох державних компаній. Саме вони, згідно з Постановою, мають право розпорядження видобутим бурштином.