Поділитись:

Путін почав чистку серед силовиків: недовіра еліт росте (відео)

Четвер, 29 червня 2023, 21:50
Путін почав чистку серед силовиків: недовіра еліт росте (відео)

Ряд російських та західних ЗМІ повідомляють, що в Росії арештували генерала Сергія Суровікіна за те, що він підтримав заколот Пригожина і пішов проти Путіна.

У новому випуску програми «Прайм-Тайм» на телеканалі «КонкурентTV» директор Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко розповів, що це лише початок процесів у Росії.

Олександр Мусієнко зазначив, що в Росії почалось «полювання на відьом» і це лише початок. Але ці події це добре для України.

«Це, по-перше, сіє розбрат у лавах ворога, ми це прекрасно розуміємо. І звичайно, що посилення цього розбрату це важливо. Це посилює недовіру між військовими, між силовими блоками, а недовіра це теж добре. Третє, це ставить питання про лояльність багатьох осіб взагалі і те, що відбувається. Четверте, це знову ж таки ставить під питання керованість процесів і можливість для Путіна керувати цими процесами. Це ж він привів і Суровікіна і до цього інших, це ж він їх тягнув у командування, зрештою. І от зараз ми бачимо, що проти нього виступають. А що це означає? Це означає, що глибинно в структурі силовиків є люди, що категорично виступають проти Путіна і це вже вийшло назовні», – каже він.

Олександр Мусієнко розповів, що все це призведе до посилення у Путіна манії переслідування, він більше стане не довіряти своєму оточенню і стане більш ізольованим. Це призведе до більшої втрати контролю над процесами.

Детальніше у відео:

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів