Поділитись:

На формування цін на "комуналку" впливає місцева влада

Середа, 15 лютого 2017, 17:07
На формування цін на «комуналку» впливає місцева влада

Ціни на житлово-комунальні послуги затверджуються Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг за поданням місцевих органів влади.

Про це зазначив Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман під час засідання Уряду, – повідомляє Урядовий портал.

"Тарифи на тепло, на гарячу воду Уряд України не встановлює. Подання на це здійснюється місцевими органами влади і затверджується незалежним регулятором, який не має стосунку до системи Уряду. Але подання робить не незалежна комісія, а кожна міська рада кожного міста в Україні, де виробляється тепло. Вони роблять свої розрахунки, несуть комісії, кажуть: перевірте", – наголосив Прем'єр-міністр.

Уряд встановив єдину ринкову ціну на газ, що є граничною. Ціни можуть бути меншими, якщо буде відповідна пропозиція всередині країни, – наголосив Володимир Гройсман.

Зі слів Володимира Гройсмана, встановлення єдиної ціни на газ в країні поклало край спекуляціям, корупції і відкатам під час продажу газу в Україні. Ця система є прозорою та працює у всіх європейських країнах, зауважив Глава Уряду.

"Раніше на цьому заробляли гроші в кишені, а "Нафтогаз" був збитковою компанією, яка постійно отримувала сотні мільярдів коштів українських громадян до кишень "Нафтогазу"", – зауважив Володимир Гройсман.

Надрукувати
мітки:
коментарів