Поділитись:

У Луцькому ЦНАПі встановлюють сонячні панелі (фото)

Четвер, 29 червня 2023, 19:51
У Луцькому ЦНАПі встановлюють сонячні панелі (фото)

У Луцькому ЦНАПі встановлюють сонячні панелі, які дадуть установі змогу працювати в умовах відключення енергії.

Про це повідомляє управління інформаційної роботи.

У Центрі надання адміністративних послуг у місті Луцьку розпочалися роботи з монтажу обладнання із сонячними панелями. Прилади резервного живлення встановлюють на даху приміщення по вулиці Лесі Українки, 35. Переходу до альтернативних джерел енергії посприяла участь департаменту ЦНАП Луцької міської ради у проєкті «Енергонезалежні ЦНАПи» українсько-швейцарської Програми EGAP. У межах цього проєкту Луцький ЦНАП отримав від міжнародних партнерів сонячні панелі та інвертори вартістю пів мільйона гривень.

У Луцькому ЦНАПі встановлюють сонячні панелі (фото) 

У Луцькому ЦНАПі встановлюють сонячні панелі (фото) 

«Через масовані ракетні удари також і надання адміністративних послуг були під ризиками та частково недоступними, – зазначила регіональна координаторка Програми EGAP у Волинській області Оксана Киричук. – Тому Програма EGAP підтримала проєкт «Енергонезалежні ЦНАПи». Відтепер ЦНАПи у наших громадах зможуть працювати незалежно від ситуації в загальній енергосистемі України, тому що отримуватимуть резервне живлення від сонячних панелей, встановлених на дахах. Таке рішення забезпечить безперервне надання адміністративних послуг мешканцям у разі повторних обстрілів критичної інфраструктури, а в літні дні – також і економію бюджетних коштів, бо ЦНАПи отримуватимуть електроенергію від сонця».

У Луцькому ЦНАПі встановлюють сонячні панелі (фото) 

Участь у міжнародному проєкті ЦНАПу м. Луцька не обмежується лише вирішенням проблеми енергонезалежності. Як повідомила директор департаменту ЦНАП Лариса Карп’як, співпраця також дасть змогу встановити електронний термінал для користування електронною чергою із розширеним доступом до документів, які можна буде переглянути в цьому ж терміналі.

«Крім того, завдяки міжнародному проєкту вже сьогодні у ЦНАПі організоване робоче місце для відвідувачів з вільним доступом до мережі інтернет, – зазначила Лариса Карп’як. – Кожен відвідувач, який не має вдома інтернет-зв’язку із доступом до програми «Дія», може безкоштовно скористатися цією послугою і безоплатно отримати витяги з реєстрів про підтвердження міста реєстрації, довідку про несудимість, будь-які інші необхідні документи».

Довідково:
Програма EGAP фінансується Швейцарією та впроваджується Фондом Східна Європа в партнерстві з Міністерством цифрової трансформації України та Фондом Innovabridge від 2015 року. Програма цифровізує 44 пілотних громади в шести цільових регіонах: Волинському, Вінницькому, Дніпропетровському, Луганському, Одеському та Чернігівському.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів
02 квітня 2024
26 березня 2024
10 лютого 2024
17 січня 2024
08 січня 2024
07 грудня 2023
06 грудня 2023
22 листопада 2023
21 жовтня 2023
23 червня 2023