Поділитись:

«Ваша донька потрапила у ДТП»: шахрай виманив у лучанки 40 тисяч гривень

Четвер, 29 червня 2023, 12:03
фото ілюстративне
фото ілюстративне

Луцькі поліцейські менше, ніж пів години затримали афериста, який ошукав волинянку за схемою «Ваша донька потрапила у ДТП».

Зловмисник особисто забрав 1000 доларів США та 2000 гривень у потерпілої, – повідомляє сектор комунікації поліції Волинської області.

Про інцидент заявила до поліції 51-річна лучанка, коли оговталась та зрозуміла, що зіштовхнулася із шахраєм. Зловмисник працював за відомою схемою: він зателефонував до жінки та повідомив, що працює у лікарні, куди доставили її доньку у важкому стані після ДТП.

«Шахрай сказав заявниці, що для лікування потрібні кошти і він особисто прийде та забере їх. Аби лучанка не могла ні з ким порадитися та зв’язатися з донькою, він розмовляв з нею аж до приходу під квартиру. Жінка піддалася емоціям і віддала так званому медику 1000 доларів і 2000 гривень», – розповів т.в.о. заступника начальника Луцького РУП Сергій Лавренчук.

Після передачі грошей зловмисник продовжував «тримати на телефоні» жінку, аби відтягнути її звернення до правоохоронців і відійти якомога далі від помешкання. Проте лучанка зрозуміла, що відбувається щось неладне. Вона зв’язалася з донькою, переконалася, що з нею все гаразд, і одразу повідомила у поліцію.

Правоохоронці одразу ж розпочали опрацьовувати камери спостереження, слідову інформацію, склали портрет зловмисника за описом потерпілої. Підозрілу особу затримали вже за пів години. Це був 35-річний мешканець Рівного, при ньому виявили і гроші, які передала потерпіла.

Наразі за цим фактом розпочато розслідування за ст. 190 Кримінального кодексу України. Зловмисника затримали в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України, нині він в ізоляторі тимчасового тримання. Вирішується питання про оголошення підозри та обрання йому запобіжного заходу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів