Поділитись:

У Луцьку перевірили, чи безпечний міський Центральний пляж (відео)

Четвер, 29 червня 2023, 10:01
У Луцьку перевірили, чи безпечний міський Центральний пляж (відео)

У Луцьку рятувальники перевіряли, чи належно функціонує рятувальний пост на Центральному пляжі річки Стир.

Про це розповів інспектор райуправління Держслужби з надзвичайних ситуацій в області Владислав Семененко, – повідомляє Суспільне.

Перевірки облаштованих пляжів для кування в області здійснюють регулярно, без попереджень.

На посту на Центральному пляжі річки Стир чергують троє працівників-рятувальників.

«Рятувальники для ефективнішої роботи надали рекомендацію звернутися в міськраду, щоб кущі пообрізати для кращого огляду. Даний пляж відповідає повністю всім нормам», – каже рятувальник.

Працівник рятувального поста Дмитро Ворона спілкується з рятувальниками під час перевіркиПрацівник рятувального поста Дмитро Ворона спілкується з рятувальниками під час перевірки
 

Як на пляжі стежать за безпекою

Рятувальний пост на Центральному пляжі працює щодня з 10:00 до 20:00. Як розповів працівник поста Дмитро Ворона, який стежить за безпекою лучан та гостей міста на Центральному пляжі 10-й рік, на посту є облаштована аптечка.

«Спирт, перекис – усе в робочому стані, бо постійно доводиться брати. Ось бинт, необхідні таблетки: валідол, ібупрофен», – каже рятувальник.

26 червня на будиночку вивісили зелений прапорець – це означає, що купатися можна. З його слів, проби води спеціалісти беруть раз у декілька тижнів.

У Луцьку перевірили, чи безпечний міський Центральний пляж (відео) 

Загалом Центральний пляж працює впродовж червня, липня й серпня. Зі слів Дмитра Ворони, у червні надавали допомогу вже трьом людям, яку тонули на воді. Для оперативності реагування є човен і вздовж пляжу лежать рятувальні круги.

У Луцьку перевірили, чи безпечний міський Центральний пляж (відео) 

У разі повітряної тривоги, додав працівник рятувального поста, відпочивальників просять пройти в найближче укриття, що за 300 метрів від пляжу, в спорткомплексі «Спартак».

Загалом на Волині з початку купального сезону, що стартував 1 червня, на воді потонули двоє людей. Це трапилося в необлаштованих місцях для купання, – розповіла фахівчиня відділу ДСНС області Катерина Побережник.

Торік на водоймах області, додала фахівчиня, загинули 49 людей, із яких 42 людини – в необлаштованих для купання місцях.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів