Поділитись:

Складання водіями іспитів зніматимуть на відео

Середа, 15 лютого 2017, 14:36
Складання водіями іспитів зніматимуть на відео

Із другої половини 2017 року українські водії отримуватимуть посвідчення за європейськими правилами.

Законопроект щодо процедурних змін розробляють відповідно до директиви ЄС про посвідчення водія, – повідомляє НСТУ ВРД.

Зі слів спеціаліста з персоналу та зв'язків з громадськістю регіонального сервісного центру МВС області Анастасії Онищук, законопроект щодо імплементації директиви ЄС про посвідчення водія зараз знаходиться на стадії розробки в головному сервісному центрі МВС. Усі законодавчі зміни будуть ретельно підготовлені і тільки після цього введені в дію. Зміни стосуватимуться видачі єдиного типу посвідчення водія європейського формату, також періодичного підтвердження психо-фізичного стану водія, впровадження мікрочіпу, який буде підвищувати рівень захисту документа.

Головною інновацією стане впровадження фото- та відеофіксації під час складання водіями іспитів. Законодавці запевняють, що це підвищить прозорість отримання водійських посвідчень і зменшить корупцію. Натомість більшість лучан у це не вірить, вважаючи, що єдиним їх результатом стане здорожчання документа.

Законопроект зворотньої дії не матиме, запевняють у регіональному сервісному центрі МВС. Це означає, що водії, в яких на момент вступу у дію нових правил буде посвідчення старого зразка, зможуть користуватися ним, відповідно до вказаного терміну.

Надрукувати
мітки:
коментарів