Юрій Моклиця офіційно склав повноваження депутата Луцькради

Автор: Максим Косюр |
Середа, 28 червня 2023, 12:48

Депутат Луцької міської ради Юрій Моклиця, який зараз проходить службу в Збройних силах України, офіційно склав депутатський мандат.

Таке рішення ухвалили на сесії міської ради у середу, 28 червня.

Представник фракції «Європейська Солідарність» Юрій Моклиця написав заяву на складання депутатського мандата. Раніше, у коментарі журналістам сайту новин Луцька та Волині «Конкурент» він повідомляв, що до цього кроку його спонукала служба в лавах ЗСУ. Вже 15 місяців він фізично не може виконувати свої обов'язки. Тож його «мучить совість», адже хтось інший міг би працювати в цей час на користь громади на його місці.

«Ще перших пів року – рік можна було мати сподівання, що воно десь от-от закінчиться, а зараз я вже розумію, що це ще історія буде довго тривати. Ну, я так бачу це. Відповідно, сенсу гратися в «от-от» вже немає, тому я вирішив все ж таки цей крок зробити», – розповів Юрій Моклиця.

centerЗаява Юрія Моклиці

Тому депутати міської ради вирішили достроково припинити повноваження депутата Луцької міської ради VІII скликання. Депутат від фракції Громадянський рух «СВІДОМІ» Тарас Шкітер підтримав колегу у своєму дописі.

centerДопис Тараса Шкітера

Крім того, пан Моклиця розповів, що його наступником у міській раді може стати депутат від «Європейської солідарності» Андрій Запотоцький, адже він є наступним у списку партії після пана Юрія, і згідно з законом має посісти його крісло. Проте поки невідомо чи погодиться він змінити місце в обласній раді на крісло в міській.

Нагадаємо: депутат Луцької міської ради Юрій Моклиця став до лав ЗСУ в перші дні повномасштабного вторгнення. Цивільні знання та навички дали йому можливість бути корисним як артилерійський розвідник – під час військової служби Юрій Моклиця розробив разом з командою програмне забезпечення для визначення місцеперебування ворожих цілей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: