Поділитись:

Луцьк без автомобільних шин: як змінилися двори (фото)

Вівторок, 27 червня 2023, 12:35
Луцьк без автомобільних шин: як змінилися двори (фото)

Цього року розпочали роботи із вивезення з вулиць і дворів міста Луцька старих автомобільних шин.

Старі шини мають величезну шкоду здоров’ю людей та дітей зокрема. Зараз дитячі майданчики, а то й пісочниці, прийнято красиво обкладати пофарбованими в різні кольори покришками. Влітку на спекотному сонці фарба лопається, гума нагрівається, і всі канцерогени випаровуються.У повітря надходять бензол, ксилол, стирол, толуол, а так само сполуки хлору, сірки й азоту, оксиди металів, – повідомляють в департаменті муніципальної варти. 

Відпрацьовані автомобільні покришки недарма є відходом четвертого класу небезпеки. При довгому впливі на навколишнє середовище вони завдають колосальної шкоди. До їхнього складу входять понад 120 шкідливих хімічних речовин, багато з яких є сильними канцерогенами, які згубно впливають на здоров’я людини та можуть викликати онкологічні захворювання.

«Починаючи демонтаж старих автомобільних шин з вулиць і дворів Луцька, ми були приємно вражені великою кількістю звернень від людей з проханням вивезти шини і з їхнього двору», – розповідають муніципали. 

Луцьк без автомобільних шин: як змінилися двори (фото)Луцьк без автомобільних шин: як змінилися двори (фото)Луцьк без автомобільних шин: як змінилися двори (фото)Луцьк без автомобільних шин: як змінилися двори (фото)Луцьк без автомобільних шин: як змінилися двори (фото)Луцьк без автомобільних шин: як змінилися двори (фото) 

Мешканці Луцької міської територіальної громади можуть повідомляти департаменту муніципальної варти адреси, де є старі шини: 

  • 067 000 0 679
  • 066 102 1 102

Або надсилайте інформацію на: Viber, Telegram, WhatsApp.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів
27 квітня 2024
17:26
26 квітня 2024
17:45
25 квітня 2024
22:02
24 квітня 2024