Поділитись:

Сезон у розпалі: що зараз відбувається на Світязі (відео)

Понеділок, 26 червня 2023, 20:45
Сезон у розпалі: що зараз відбувається на Світязі (відео)

Цього року на озері Світязь змінився формат туристичного сезону.

Про це йшлося в сюжеті телеканалу  «Конкурент TV».

За словами селищного голови Сергія Карпука, цього літа не буде жодних гучних фестивалів та будь-яких вечірок на березі озера.

«Україна переживає важкі часи. Сьогодні гинуть наші хлопці і сезон має бути спокійним. Без фестивалів і гучних дискотек. Тихий сімейний відпочинок», – каже Сергій Карпук.

Не лякає відпочивальників і близькість до кордону з Білоруссю. Їх вже значно більше, ніж минулорічного сезону, хоча пік туристів прогнозують на кінець червня –– початок липня.

Серед тих хто приїхав познайомитися зі Світязем і Гліб із Луганщини.

«Потрібно розслаблятися. Але добре, що клуби не працюють, я так впевнений. Та і це добре. Тому що відпочивати на природі в будь-якому випадку треба», – каже Гліб.

Своїми враженнями з нами поділився й Роман, який завітав на Світязь усього на кілька годин. 

«Я взагалі на один день заїхав, на кілька годин.Варто сюди приїхати, щоб трошки перевести подих», – ділиться чоловік.

Серед відпочивальників чимало й місцевих жителів. До прикладу Тетяна, яка ще й торгує домашніми смаколиками.

«Приймаємо гостей на літній період. Пригощаємо їх рибкою різною. Ми самі готуємо. Риба з печі, сушена в печі на соломі, канадського сомика нашого місцевого коптимо. Кажуть, що то світязька піранья. Надіємося, що людей буде більше, оскільки кожен хоче відпочити. Надіємося, що погода буде цьому сприяти. Ми всіх раді бачити, всіх запрошуємо. Водичка в нас найідеальніша. Кришталево чиста, прозора. Дітки купаються, не можна витягнути з води. Є куди їхати. І найголовніше, що тут усім раді», – каже Тетяна.

Жінка каже, що порівняно з минулим літом охочих відпочити вже значно більше.

Тож літній сезон на Шацьких озерах вже стартував і цьому неабияк радіють місцеві жителі. Вони радо запрошують усіх на відпочинок та запевняють: це найкраще місце, аби хоч на трохи відволіктися від буденності і сумних думок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів