Поділитись:

Реформа профтехосвіти повинна відбутися, – головна освітянка Волині

Середа, 15 лютого 2017, 11:05

Голова Волинської ОДА Володимир Гунчик запевнив, що волинська профтехосвіта морально, матеріально і фізично відстала.

Відтак, відчутно дефіцит висококваліфікованої робочої сили в області. Тому процес реформування професійно-технічної освіти є невідворотним, – повідомляє відділ інформаційної політики ОДА.

"Мережа професійно-технічних закладів області складається з 23 закладів, з яких 3 перебувають в структурі вищих навчальних закладів, 2 – заклади пенітенціарної служби, а 18 – профтехучилища. В них навчається понад 9 тисяч учнів в основному за регіональним державним замовленням. Серед учнів цих навчальних настроїв переважають позитивні настрої. Проблеми, які виникли у 2016 році, спонукали педагогічні колективи шукати шляхи вирішення цих проблем, знайомитися з європейським досвідом. Всі розуміють, що реформа має пройти. Тому, думаю, що вона пройде злагоджено", – зазначила начальник управління освіти, науки та молоді ОДА Людмила Плахотна.

Губернатор Волині зазначив, що кожна область потребує своїх окремих спеціальностей і окремих професій.

"Окрім того, вони не можуть бути однаковими у Волинській, Рівненській чи в Харківській областях. Дуже важливо, що розділилося бюджетування: 90 мільйонів гривень йде з обласного бюджету, а 80 мільйонів – з державного. Тому ми теж повинні активно взяти участь у проведенні реформи профтехосвіти, – зауважив Гунчик.

Надрукувати
мітки:
коментарів