Поділитись:

Депутат Волиньради просить тимчасово зменшити єдиний податок

Вівторок, 14 лютого 2017, 15:55
Депутат Волиньради просить тимчасово зменшити єдиний податок

Депутат Волинської обласної ради Михайло Імберовський пропонує зменшити податкове навантаження на підприємців області.

Про це він написав на своїй сторінці у мережі Facebook.

Михайло Імберовський вважає, що тимчасове зменшення єдиного податку – це реальна допомога дрібним підприємцям у перехідний період.

"В розвинутих європейських країнах влада дбає про людей, які не отримують "соціалку", не стоять на "біржі праці", а своєю працею годують не тільки свої сім'ї, сплачують податки, а й дають роботу іншим членам суспільства, які, у свою чергу, сплачують податки на дохід, який отримують від своєї праці", – зазначається у дописі.

У грудні 2016 року Верховна Рада України збільшила рівень мінімальної заробітної плати, яка становить тепер 3 200 гривень і від якої йде нарахування ЄСВ та єдиного податку, який підприємці сплачують до бюджету і який встановлюється органами місцевого самоврядування для підприємців першої групи оподаткування до 10 % мінімального прожиткового мінімуму (160 гривень в місяць) та другої групи оподаткування до 20 % мінімальної заробітної плати (640 гривень в місяць).

Зі слів депутата, це було зроблено дуже швидко і напередодні нового податкового періоду, що не дало змоги підприємцям скоригувати свої бізнас-плани та підготуватися до таких революційних змін. Щоб не збанкрутувати, багато підприємців змушені терміново закривати свій бізнес або піднімати ціну на товар чи скорочувати працівників.

"Я сам є підприємцем і не можу спокійно спостерігати, як знищують той клас, який має бути економічною опорою держави. Саме тому як депутат зареєстрував в обласній раді проект звернення з проханням до місцевих рад мінімізувати ставки єдиного податку для фізичних осіб-підприємців першої та другої групи на 2017 рік, встановивши їх:

- для фізичних осіб-підприємців першої групи в обсязі не більше 5 % від прожиткового мінімуму або 80 гривень у місяць;
- для підприємців – платників другої групи в обсязі не більше 10 % від мінімальної зарплати, або до 320 гривень у місяць".

Михайло Імберовський зазначає, що підприємці не проти збільшення єдиного соціального внеску. Але просять місцеву владу дати час на адаптацію та оптимізацію витрат. Встановлення пільгового періоду та зменшення ставок єдиного податку матиме позитивний вплив на економічну ситуацію в області та знайде розуміння як в органів місцевої влади, так і в середовищі підприємців, які надалі будуть легально здійснювати свою підприємницьку діяльність і поповнюватимуть місцеву казну.

Депутат Волиньради просить тимчасово зменшити єдиний податок

Депутат Волиньради просить тимчасово зменшити єдиний податок

Надрукувати
мітки:
коментарів
21 березня 2024
05 лютого 2024
21 жовтня 2023
07 вересня 2023
06 вересня 2023
28 червня 2023
03 червня 2023
09:00
21 травня 2023
09 травня 2023
12 квітня 2023