Поділитись:

У Техасі внаслідок торнадо загинули 4 людини

П'ятниця, 23 червня 2023, 04:32
У Техасі внаслідок торнадо загинули 4 людини

Фото ілюстративне

Серія сильних штормів У Техасі спричинила рідкісне поєднання численних торнадо, ураганного вітру і граду розміром з бейсбольний м'яч на північному заході Техасу. В результаті загинуло щонайменше чотири людини, також було завдано значних руйнувань місту Матадор.

Про це пише УНН з посиланням на AP.

За словами старшого синоптика Національної метеорологічної служби в Лаббоку Метта Зібелла, у середу близько 20:00 поблизу Амарілло перед тим, як завалитися на Матадор, шторм забрав життя чотирьох людей, поранив дев'ятьох і завдав значних руйнувань.

За словами Зібелла, пізніше шторм спричинив вітер зі швидкістю 175 км/год у Джейтоні на додаток до граду розміром понад 10,2 см.

«Це, безумовно, рідкісне явище – бачити все одночасно: смертоносні торнадо, ураганний вітер і град розміром з бейсбольний м'яч», – сказав Зайбелл.

За його словами, середа «була, безумовно, рідкісним поєднанням сильного зсуву вітру і штормів надзвичайної нестабільності».

За інформацією, по всьому регіону сталися масштабні перебої з електропостачанням: понад 900 споживачів залишилися без світла в районах Матадор і Джейтон.

Найбільших пошкоджень зазнав Матадор – місто з населенням близько 570 осіб, розташоване за 112 кілометрівна північний схід від Лаббока в окрузі Мотлі.

Зібелл зазначив, що грози, ймовірно, триватимуть і в четвер, але ризик суворої погоди з торнадо малоймовірний.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів