Поділитись:

Для волинської лікарні просять спеціальний реанімобіль, щоб перевозити бійців

Автор: Ольга Зейлик |
Четвер, 22 червня 2023, 18:00
Для волинської лікарні просять спеціальний реанімобіль, щоб перевозити бійців

Для волинської обласної лікарні хочуть купити реанімобілі класу С.

Про це розповіла волонтерка Наталія Ариванюк під час круглого столу «Проблеми та перспективи волонтерства», який організувала громадська організація «Свідомі» у середу, 21 червня.

Вона зазначила, що часто постає потреба в тому, щоб екстрено транспортувати бійців в медзаклади інших міст, а механізм роботи в таких складних випадках наразі триває кілька діб, а це, за словами Наталії, дуже довго.

Волонтерка Наталія АриванюкВолонтерка Наталія Ариванюк
 

«Згідно з правилами такого пацієнта може перевозити тільки «екстренка». Це замовляється через Київ, санавіацію. Це може зайняти три доби, а бійця оперують вже сьогодні. Нам треба реанімобіль класу С, обладнаний абсолютно всім, дозвіл на перевезення таких пацієнтів і прийняття рішення головним лікарем», – зазначила представниця благодійного фонду «Волинь SOS».

Забезпечення обласних лікарень реанімобілями класу С для термінової евакуації (перевезення) поранених військових прокоментувала луцька депутатка від Громадянського Руху «Свідомі» Алла Надточій:

«У нас є програма «Здоров'я лучан» і одним із пунктів цієї програми може бути така адресна допомога у вигляді реанімобіля класу С для Волинської обласної клінічної лікарні», – зазначила вона.

депутатка Луцької міської ради від Громадянського Руху «Свідомі» Алла Надточійдепутатка Луцької міської ради від Громадянського Руху «Свідомі» Алла Надточій
 

Круглий стіл на тему «Проблеми та перспективи волонтерства» відбувся у середу, 21 червня. На заході також були присутні: Вікторія Білан-Ращук, волонтерка батальйону «СВОБОДА», актриса театру та кіно, Ірина Попенко, волонтерка, Лариса Новосад, керівниця БО «БФ» СТАЕ МІСТО ЛУЦЬК», Наталя Грушка, волонтерка ГО «Розвиток Мікрорайонів Міста», Юлія Савчук, виконавча директорка благодійного фонду Ангар.Україна, Павло Цапюк, волонтер ГО «Військова пошта» та інші. Круглий стіл модерували депутати Луцької міської ради від Громадянського Руху «Свідомі» Алла Надточій та Михайло Наход.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів