Поділитись:

У «Дії» запустили нову військову облігацію «Нова Каховка»

Середа, 21 червня 2023, 16:51
У «Дії» запустили нову військову облігацію «Нова Каховка»

У «Дії» запустили нову військову облігацію «Нова Каховка».

Про це повідомили пресслужба Міністерства фінансів і віцепрем’єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій, – пише Суспільне.

«На аукціонах облігацій внутрішніх державних позик України (ОВДП) Мінфін випустив нові військові облігації UA4000227763 на суму понад 10 млрд гривень. Середня ставка дохідності на первинних аукціонах за цими облігаціями становить 18,20%, а погашення за ними відбудеться 1 травня 2024 року. Такі військові ОВДП від сьогодні кожен громадянин може придбати в застосунку Дія під назвою ”Нова Каховка», — йдеться у повідомленні Мінфіну.

Запуск нових облігацій у застосунку «Дія» відбувається в рамках спільного проекту Мінфіну та Мінцифри, який запустили у жовтні 2022 року.

«Військові облігації – це внесок у перемогу України над агресором, у відновлення України, а також гарантований прибуток для кожного інвестора до 19,75% річних», – наголошують у Мінфіні.

«Кожна гривня з кожної придбаної облігації допомагає армії та підтримує фінансову стабільність країни, а потім повертається на рахунок вкладника з відсотками. Кожна придбана військова облігація – це підтримка Збройних Cил України, забезпечення наших військових найнеобхіднішим: зброєю, набоями, технікою, їжею та медикаментами», – зазначили у відомстві.

Також у «Дії» є можливість реінвестувати отримані від погашених військових облігацій кошти в нові облігації «Нова Каховка».

За даними Мінфіну, на сьогодні через застосунок «Дія»придбано військових облігацій на 1,4 млрд гривень. У 202З році завдяки військовим облігаціям до державного бюджету Мінфін залучив понад 125 млрд гривень.

Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров нагадав, що 21 червня надійде виплата за облігацію «Маріуполь».

«Не забудьте перевірити картку єПідтримка та реінвестуйте кошти в деокупацію Нової Каховки», — зазначив міністр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів