Поділитись:

Син Президента США Гантер Байден визнав себе винним у злочинах

Вівторок, 20 червня 2023, 18:05
Син Президента США Гантер Байден визнав себе винним у злочинах

53-річний син президента США Гантер Байден визнав свою провину за трьома пунктами федеральних звинувачень, пов’язаних із несплатою податків і незаконним володінням зброєю.

Про це повідомляє «Європейська правда» з посиланням на AP.

Два пункти фінансових звинувачень стосуються несплати федерального податку на прибуток у встановлений термін у 2017 і 2018 роках у розмірі 1,2 мільйона доларів, які, як стверджував Байден-молодший, він пізніше повернув.

Третій, найсерйозніший пункт звинувачення, пов’язаний із тим, що у жовтні 2018 року Гантер Байден володів пістолетом, при цьому хибно заявивши, що не вживає наркотиків. Пізніше він зізнався, що був кокаїнозалежним у цей період.

За це передбачене максимальне покарання до 10 років позбавлення волі, та оскільки Байден-молодший уклав досудову угоду, то він може отримати м’якший вирок або штраф до 250 тисяч доларів.

Визнання Гантером Байденом провини завершує тривале розслідування Міністерства юстиції США, розпочате за президентства Дональда Трампа у 2018 році. Це також означає швидший розгляд справи в окружному суді штату Делавер.

У Білому домі відмовились коментувати ситуацію по суті, лише підкресливши, що президент і перша леді підтримують Гантера Байдена у його прагненнях «продовжувати налагоджувати власне життя».

Зазначимо, що це не єдине розслідування, де фігурує Байден-молодший. Республіканці в Палаті представників США самостійно перевіряють закордонну бізнес-діяльність сина президента, зокрема й причетність Байдена-старшого до неї.

Лінія звинувачень республіканців ґрунтується на тому, що Гантер Байден покладався на вплив батька – раніше віцепрезидента США – для укладання бізнес-угод, зокрема з представниками Китаю та України. Байдени офіційно заперечували, що такий вплив був.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Надрукувати
мітки:
коментарів
22 квітня 2024
03 квітня 2024
22 березня 2024
18 березня 2024
12 березня 2024
05 березня 2024
01 березня 2024