Поділитись:

Не вміла плавати, але кинулася у воду: 16-річна волинянка врятувала дитину

Вівторок, 20 червня 2023, 08:00
Не вміла плавати, але кинулася у воду: 16-річна волинянка врятувала дитину

Під час вечірньої прогулянки 16-річна волинянка Анастасія Голубова витягнула з води 5-річного хлопчика, який тонув. Пригода трапилася 13 червня у селі Привітне Локачинської громади. 

Про це повідомляє ІА «Волинські Новини». 

Зараз дівчина навчається на другому курсі Волинського обласного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою в Ковелі.

Як розповіла мама Анастасії, близько 21 години її донька з подругою гуляли поблизу місцевої водойми. Вони побачили двох малолітніх дітей – шестирічну дівчинку та п’ятирічного хлопчика. Подруги стали спостерігали за дітлахами, які без нагляду гралися на березі річки. Раптово хлопчик потрапив у воду.

Анастасія спершу подзвонила матері, щоби покликати на допомогу, бо в той момент ще не знала, що робити. Однак згодом вирішила самотужки рятувати дитину. Як розповідає пані Наталія, її донька не вміла плавати, але все ж кинулася у воду, щоб витягти хлопчика на берег.

Уже на суші Анастасія з матір’ю та молодшим братом надали 5-річному Дмитру першу допомогу. До приїзду медиків вони забрали його до себе додому. Потім медики швидкої відвезли дитину до лікарні. Зараз із Дмитром усе гаразд, він продовжує відновлення. На щастя, сміливість юної волинянки запобігла трагедії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів