Поділитись:

Якою може бути тактильна карта Луцька (фото)

Вівторок, 14 лютого 2017, 15:17
Якою може бути  тактильна карта Луцька (фото)

У мережі опублікували прогнозовану тактильну карту історичної частини Луцька для людей з порушенням зору.

Нагадаємо: луцький проект переміг у конкурсі малих грантів DREAMactions. На його реалізацію виділять до 5 тисяч доларів.

Конкурс малих грантів вже вдруге організовують CANactions та WNISEF. Конкурс є відкритим та направлений на підтримку урбаністичних проектів, що спрямовані на втілення певних міських перетворень. Конкурс проводиться на території України, офіційною мовою є українська. Гранти у розмірі 5 тисяч доларів надають максимум десяти переможцям, які обирає авторитетне журі.

Цьогоріч грантову підтримку отримають 10 проектів, зокрема реалізують тактильну карту історичної частини Луцька для людей із вадами зору. Координатор проекту – Дмитро Авраменко.

Метою цього проекту є створення сприятливого середовища для життєдіяльності людей із вадами зору (cліпих та слабозорих). До тактильної карти міста також розроблять аудіосупровід.

Якою може бути  тактильна карта Луцька (фото)

Якою може бути  тактильна карта Луцька (фото)

Якою може бути  тактильна карта Луцька (фото)

Якою може бути  тактильна карта Луцька (фото)

"На сьогодні у Луцьку проживає майже 2000 людей з 1 та 2-ою групами інвалідності по зору. Їхні можливості обмежені і зорієнтуватися в місті для них є серйозною проблемою Результати проекту суттєво розширять можливості незрячих та слабозорих людей у їхньому доступі до міського історико-культурного простору. Подібна тактильна карта стане першою на Волині (та другою в Україні), запропонованою для сліпих та слабозорих людей і її практичне застосування дасть поштовх для створення подібних карт на інших соціально важливих об'єктах міста (наприклад у зоопарку, парку відпочинку тощо), а також ця методологія може мультиплікуватись для інших міст", – йдеться в описі проекту.

Надрукувати
мітки:
коментарів