Поділитись:

«Це траур!»: у будинку-музеї Поліни Райко в Олешках збереглося близько 30% фресок (фото)

Субота, 17 червня 2023, 00:48
«Це траур!»: у будинку-музеї Поліни Райко в Олешках збереглося близько 30% фресок (фото)

У будинку української художниці Поліни Райко в Олешках на Херсонщині, які затопило внаслідок підриву Каховської ГЕС, збереглося близько 30% фресок.

Про це повідомив у фейсбуці проєктний менеджер Благодійного фонду ім. Поліни Райко, куратор Херсонського музею сучасного мистецтва та культурний активіст Семен Храмцов.

Він наголосив: на відео з будинку Райко видно, що більшість внутрішніх стін обвалилися. 

«Це траур! Фресок десь 30-40% (зі стелями) збереглося, але «стіна з сестрами» повністю втрачена. І «муж-рибак», медсестра... все, що нижче... Коти – наполовину, «дорога в рай» теж... Не знаю, скільки він (будинок - ред.) так ще вистоїть», – написав Семен Храмцов.

Каже, що люди, які опікуються будинком, планують «сушити» дім.

«Це траур!»: у будинку-музеї Поліни Райко в Олешках збереглося близько 30% фресок (фото)«Це траур!»: у будинку-музеї Поліни Райко в Олешках збереглося близько 30% фресок (фото)«Це траур!»: у будинку-музеї Поліни Райко в Олешках збереглося близько 30% фресок (фото)«Це траур!»: у будинку-музеї Поліни Райко в Олешках збереглося близько 30% фресок (фото)«Це траур!»: у будинку-музеї Поліни Райко в Олешках збереглося близько 30% фресок (фото) 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів