Поділитись:

У Луцьку звільнили Гурського з посади старости Прилуцького округу

Автор: Максим Косюр |
Понеділок, 19 червня 2023, 10:13
У Луцьку звільнили Гурського з посади старости Прилуцького округу

Депутати Луцької міської ради звільнили Олександра Гурського з посади старости Прилуцького округу та виключили його зі складу виконавчого комітету.

Відповідне рішення ухвалили під час позачергової сесії Луцькради.

У проєкті рішення повідомляють, що пан Гурський направив заяву про звільнення з посади старости Прилуцького старостинського округу за угодою сторін. Тому депутати міськради й прийняли рішення достроково припинити його повноваження. Таке його рішення пов'язане з тим, що 14 червня він отримав посаду голови Луцької районної ради, яку до того обіймав Олександр Омельчук. Крім того, Олександра Гурського виключили зі складу виконавчого комітету Луцькради.

«Внесення змін до персонального складу виконавчого комітету входить до виключної компетенції міської ради за пропозицією міського голови. Враховуючи, що Гурський Олександр Григорович звільнений з посади старости Прилуцького старостинського округу, є необхідність внести відповідні зміни відповідно поданої ним заяви», – йдеться у пояснювальній записці.

Відповідні виконавчі органи міської ради проведуть необхідні дії, пов’язані зі звільненням. Контролюватиме виконання цього рішення постійна комісія міської ради з питань дотримання прав людини, законності, боротьби зі злочинністю та корупцією, депутатської діяльності, етики та регламенту.

Довідково:
Олександр Гурський зараз обіймає крісло голови Луцької райради. З грудня 2018 року по грудень 2020 року очолював Ківерцівську районну раду. Освіту отримав у Волинському державному університеті імені Лесі Українки у 2005 році. З 1992 по 2018 рік був приватним підприємцем.

Нагадаємо, що колишній керівник ради Олександр Омельчук виїхав за кордон, де записав відеозвернення. Він зазначив, що складає повноваження через тиск на нього та погрози. Буквально через тиждень після цієї заяви поліція оголосила політика у розшук. Правоохоронці проводили розслідування щодо службових осіб Луцької районної ради. Йшлося про привласнення, розтрату або заволодіння майном шляхом зловживання службовим становищем.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів