Поділитись:

Марсохід Curiosity зробив неймовірні фотографії ранку і дня на планеті (фото)

Четвер, 15 червня 2023, 05:12
Марсохід Curiosity зробив неймовірні фотографії ранку і дня на планеті (фото)

Марсохід NASA Curiosity зробив фотографії ранку і дня на Марсі. На одному знімку поєднали ранок і день. Фото є художньою інтерпретацією пейзажу з додаванням кольору до двох чорно-білих панорам, знятих навігаційними камерами Curiosity. 

Фото на своєму сайті опублікувало NASA, пише ТСН. 

Знімки були зроблені 8 квітня 2023 року о 9:20 та 15:40 за місцевим марсіанським часом. До частин фото, зроблених вранці, було додано синій колір, а до частин, зроблених у другій половині дня, – жовтий.

Марсохід Curiosity зробив неймовірні фотографії ранку і дня на планеті (фото) Марсохід Curiosity зробив неймовірні фотографії ранку і дня на планеті (фото) 

Цей знімок був зроблений недалеко від гори Еоліда, яка височить у кратері Гейла на Марсі і має висоту в 5 км. Цей кратер марсохід досліджує вже майже 11 років. На передньому плані можна побачити частину самого марсоходу з антенами та ядерним джерелом енергії. Також у кадр потрапив пристрій для вивчення радіації на Марсі, дані якого вчені використовують для розуміння того, як захистити від шкідливого випромінювання майбутніх перших астронавтів на Червоній планеті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів