Поділитись:

6 звичок мільярдера Ілона Маска для продуктивної роботи

Понеділок, 13 лютого 2017, 20:31
6 звичок мільярдера Ілона Маска для продуктивної роботи

Видання Inc. опублікувало матеріал про шість простих звичок генерального директора компаній "Tesla" і "SpaceX", мільярдера Ілона Маска. AIN.UA пропонує адаптований переклад статті.

Листування поштою

Маск вважає за краще спілкуватися в текстовій формі, зокрема, електронною поштою. Він намагається уникати телефонних розмов, що дозволяє підприємцю дотримуватися свого графіка. "Я дуже хороший в спілкуванні поштою. Це моє ключове перевага", – жартує Маск.

Зосередженість на роботі

Ілон Маск намагається захиститися від людей за межами своїх компаній. Він використовує "таємну" поштову адресу, тому йому не доводиться шукати листи з ідеями щодо розвитку компаній серед величезної кількості непотрібних повідомлень.

Мультизадачність

Маск управляє бізнесом із телефону поки сидить на зустрічах і переписується через мейл у той час, як перевіряє інвойси ((англ.invoice) – це документ в міжнародній комерційній діяльності, що надається продавцем іноземному покупцеві). Навіть спілкуючись з дітьми, йому вдається керувати компаніями: "Я зрозумів, що можу бути з дітьми і в той же час листуватися поштою. Якщо б я не вмів цього, то не виконував би свої завдання вчасно ".

Чіткий графік

У Маска дуже специфічне розклад дня, в якому все розподілено за п'ятихвилинним слотами. І він постійно намагається його оптимізувати. "Я вважаю, що найкраща порада – це постійно запитувати себе:" Як я можу виконувати завдання краще?" – каже підприємець.

Особливий принцип навчання

Маск вивчає нові речі методом "основних принципів". Він завжди намагається зрозуміти наукову теорію або правило, а не запам'ятати їх. Завдяки цьому підприємець витрачає набагато менше часу, вивчаючи нові речі. "Важливо розглядати знання як семантичне дерево. Переконайтеся, що ви розумієте фундаментальні поняття – стовбур і великі гілки цього дерева, – а потім переходите до вивчення деталей", – писав Маск.

Здоровий сон

У Маска божевільний спосіб життя, але він регулярно спить близько шести годин для більшої продуктивності. Також протягом дня він випиває дві чашки кави і кілька банок дієтичної кока-коли.

Надрукувати
мітки:
коментарів