Поділитись:

«Мені це в кайф»: мама трьох дітей з декрету повернулася на службу до луцької Нацгвардії

Вівторок, 13 червня 2023, 13:35
«Мені це в кайф»: мама трьох дітей з декрету повернулася на службу до луцької Нацгвардії

У цивільному житті Тетяна змінила добрий десяток робіт, зокрема в торгівлі, – і розчарувалася в них. Усе змінив 2020 рік, коли вони з подругою вирішили спробувати щось нове і долучилися до Національної гвардії.

Про це розповіли у пресслужбі Військової частини 1141 Національної гвардії України м. Луцьк.

«Ми шукали в роботі стабільності і порядку. Коли тільки прийшли служити в частину, деякі чоловіки-військовослужбовці сумнівалися, що ми тут надовго. Але ми якщо вже беремося за щось – то йдемо до кінця. І не помилились у виборі», – каже Тетяна.

Два роки вона прослужила в стрілецькій роті з конвоювання підсудних, працюючи зі складним контингентом. Така відповідальна служба дала і новий досвід, і відчуття того, що робиш важливу справу. 

Потім була перерва на народження і догляд за дитиною. І нещодавно Тетяна повернулася у підрозділ: 

«Мені подобається ритм служби в Національній гвардії, і я щоранку із задоволенням починаю день. Мені потрібен рух, а не тиха сидяча робота. По-друге, я служу і заради своїх дітей – щоб вони почувалися в безпеці».

У Тетяни троє діток. Двоє старших – 12-річний син і 9-річна донька – уже привчені до дисципліни і вміють підтримувати порядок. Найменшого, якому лише рік, допомагає глядіти бабуся. 

Із нинішнім чоловіком вони познайомилися на службі у Нацгвардії. У подружжя гвардійців не так багато вільного часу, зате розуміють одне одного з пів слова.

«Мені це в кайф»: мама трьох дітей з декрету повернулася на службу до луцької Нацгвардії 

У середовищі чоловіків-військовослужбовців дискомфорту Тетяна не відчуває. Каже, ще в дитинстві любила хлоп’яче товариство і його розваги – не раз приходила додому з розбитими ліктями.

«Мій дід є військовим. І він першим здогадався, що військова служба може мені підійти як професія. Для когось в армії занадто жорсткі умови і спілкування. А мені це в кайф», – посміхається Тетяна. 

Робота зі зброєю стала для неї одним із головних задоволень тут: 

«Коли вперше взяла до рук зброю під час проходження курсу молодого бійця, був якийсь мандраж. Але відстріляла як для першого разу добре, і надалі хвилювання зникло. Зараз відпрацювання стрільби з пістолета приносить мені більше радості, ніж будь-які можливі хобі». 

Старші діти Тетяни вже також думають про військову кар’єру. Син планує вступати у ліцей із посиленою військово-фізичною підготовкою. А поки що зміцнює тіло і дух на тренуваннях із карате.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
05 квітня 2024
13 січня 2024
01 вересня 2023
19 серпня 2023
11 серпня 2023
08 серпня 2023
07 серпня 2023
30 липня 2023
27 липня 2023
21 липня 2023