"Ситуація на ЛПЕ найважча за всі роки його існування", - Сергій Григоренко

Вівторок, 26 січня 2016, 11:05

Луцьке електротранспортне підприємство переживає складні часи внаслідок систематичного невиконання державою своїх зобов'язань.

Заступник Луцького міського голови Сергій Григоренко вважає, що страйки тролейбусників нікому не на користь, адже коли люди страйкують - підприємство не заробляє, а лише збільшує борги. Про це він сказав на оперативній нараді Луцького міського голови 26 січня.

"Ситуація ЛПЕ не проста - на сьогодні колектив висунув нові вимоги. Ця ситуація нині найважча за всі роки існування. В минулому році підприємство перевезло пільгову категорію пасажирів на 27 мільйонів гривень, а уряд повернув їм лише 14 мільйонів. Систематичне невиконання державою зобовязань і лізинг призвело до критичної ситуації", - сказав Сергій Григоренко.

За його словами в цьому році держава на підприємство не дала жодної копійки. Також Григоренко зауважив, що на підприємстві є декілька людей, які підбурюють колектив. Проте поки підприємство страйкує, то воно не заробляє гроші на зарплати, електроенергію та інше. Тому заступник міського голови вважає, що єдиний компроміс - це коли поступаються дві сторони.