Поділитись:

«Укрзалізниця» відкрила продаж квитків до жіночих купе

Понеділок, 12 червня 2023, 14:29
«Укрзалізниця» відкрила продаж квитків до жіночих купе

«Укрзалізниця» в пілотному режимі відкрила продаж квитків до жіночих купе на чотирьох рейсах далекого сполучення, які є серед лідерів за кількістю зареєстрованих скарг та конфліктних випадків.

Про це у понеділок, 12 червня, повідомила пресслужба УЗ.

Продаж квитків до жіночих купе відбуватиметься виключно у мобільному застосунку «Укрзалізниці» – достатньо оновити застосунок до найсвіжішої версії.

Поїзди з доступними для придбання жіночими купе будуть відповідно марковані у застосунку, а посадка до таких купе буде відкрита виключно жінкам та дітям, яким не виповнилося 6 років.

Вартість проїзду в жіночих купе не відрізняється від звичайної, кількість квитків на одне замовлення так само обмежена чотирма.

«Переходимо від хайпу до справи. Як і обіцяли, запроваджуємо в експериментальному режимі жіночі купе. Далі будемо дивитися на попит та приймемо рішення щодо масштабування цього проєкту на більшу кількість нічних рейсів. Також працюємо над посиленням безпеки в поїздах, скоро анонсуємо ще декілька рішень», – зазначив голова правління АТ «Укрзалізниця» Євген Лященко

Під час пілотного періоду жіночі купе з'являться на чотирьох рейсах далекого сполучення, які є серед лідерів за кількістю зареєстрованих скарг та конфліктних випадків з початку року:

  • №81 Київ – Ужгород;
  • №41 Дніпро – Трускавець;
  • №75 Київ – Кривий Ріг;
  • №15 Харків – Ясіня.

Жіночі купе у цих поїздах вже у продажу на поїздки від 30 червня.

«Укрзалізниця» розглядає тест із запровадженням жіночих купе як один з елементів системного посилення безпеки у поїздах, водночас посилюючи патрулювання рейсів воєнізованою охороною, а також продовжуючи програму оснащення вагонів камерами відеоспостереження, сигналізацією на дверях купе та кнопками виклику провідника. 

Нагадаємо: петиція на сайті Кабінету міністрів із закликом зробити в поїздах «Укрзалізниці» окремі вагони для жінок і чоловіків набрала необхідні 25 тисяч підписів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
12 квітня 2024
02 квітня 2024
18 березня 2024
11 березня 2024
19 лютого 2024
07 лютого 2024
18 січня 2024
19 грудня 2023
11 грудня 2023
06 грудня 2023