Поділитись:

У Відні відкрився перший у світі біткойн-банк

Неділя, 12 лютого 2017, 20:40
У Відні відкрився перший у світі біткойн-банк

У столиці Австрії Відні офіційно відкрився перший у світі біткойн-банк – "Bitcoin-Bank".

Про це повідомляє Tehnot.

У банку можна здійснити обмін біткойнів на євро і навпаки, проаналізувати будь-які дані щодо криптовалюти тощо.

"Для отримання біткойнів клієнт банку зобов'язаний заздалегідь отримати унікальну біткойн-адресу. Сам банк був створений силами німецького стартапу Bit Services Trust, що просуває технологію blockchain", – йдеться у повідомленні.

Керівництво компанії зазначає, що цифрові валютні операції проходять значно швидше, ніж будь-які інші фінансові операції, оскільки не вимагають посередників.

До слова, перший у світі біткойн-автомат з'явився у Відні в 2014 році, а зараз оплату в криптовалюті приймають 20 різних компаній, у тому числі ресторани, бари, бістро.

ДОВІДКОВО:

Bitcoin — електронна валюта, концепт якої був озвучений 2008 року Сатосі Накамото і представлений ним 2009 року, базується на самоопублікованому документі Сатосі Накамото. Повна капіталізація ринку біткойнів наразі становить 7,865,298,695 USD (5,742,527,794 EUR). Середня ціна одного біткойна на 6 серпня 2016 року — 13755 євро або 573.94 долари США.

Bitcoin не має централізованого управління та емітентів. Транзакції із цифровим підписом між двома вузлами передаються до всіх вузлів peer-to-peer мережі, а самі дані про переміщення коштів зберігаються у розподіленій базі даних. Для запобігання можливості витрачання чужих грошей або використання своїх коштів двічі використовуються криптографічні методи.

BitCoin покладається на криптографічні принципи, щоб створити унікальні, невідтворювані і ділені маркери валюти. Користувачі зберігають криптографічні ключі до своїх власних грошей локально на персональному комп'ютері, і проводять транзакції безпосередньо один з одним через пірингову мережу, перевіряючи за допомогою мережі достовірність грошових переказів. Фізично, кожна монета в системі має свій унікальний ключ.

При здійсненні транзакції користувач додає до монети відкритий ключ адресата і підписує її своїм особистим закритим ключем. Щоб запобігти подвійному списанню однієї монети, всі транзакції транслюються іншим учасникам, а повний список транзакцій в анонімному вигляді зберігається в розподіленій мережі. При кожній новій транзакції ключі перевіряються за списком попередніх транзакцій. Інакше кажучи, BitCoin заснований на записі переміщень грошових коштів з використанням асиметричного шифрування.

Для запобігання багаторазової витрати однієї і тієї ж суми мережа реалізує щось подібне розподіленому серверу часу, використовуючи ідею ланцюжка хешів, кожен з яких обчислюється на базі попереднього. Для зменшення розміру розподіленої мережевої БД використовується деревоподібне хешування.

Наразі кількість монет в обігу системи становить дещо понад 1 млн. Фактично, сьогодні BitCoin — це хмарна мережа розподілених обчислень. Дохід в BitCoin монетизується за рахунок валюти, цінність якої забезпечує електрична енергія і робота процесора. Фактично, номінал однієї монети дорівнює певній кількості процесорного часу. На практиці вартість її визначається співвідношенням біржових пропозиції та попиту, що з певною затримкою впливає на необхідні комп'ютерні ресурси для генерації монети.

У 2016 році юридична компанія Axon Partners стала першою українською компанією, що внесла біткойни в свій статутний капітал.

Джерело: Вікіпедія

Надрукувати
мітки:
коментарів
03 січня 2024
06 грудня 2023
07 листопада 2023
22 жовтня 2023
06 жовтня 2023
03 жовтня 2023
22 липня 2023
18 липня 2023
08 березня 2023
05 березня 2023