Поділитись:

Маляр зробила дві важливі заяви

Субота, 10 червня 2023, 15:50

Заступниця міністра оборони України Ганна Маляр зробила дві важливі заяви щодо ситуації на фронті – про інформаційний аспект війни та плани росіян у тимчасово окупованому Криму.

Їх вона опублікувала на своїй фейсбук-сторінці.

Перша заява Ганни Маляр стосується інформації про втрати.

«Війна не буває без втрат. Найстрашніші, але неминучі втрати, – це люди. І, на жаль, ще не створили військову техніку, яку неможливо знищити. Але нинішні війни відбуваються у двох вимірах – реальному та інформаційному. В інформаційному – бої не менш запеклі. І в них теж є певні задачі, правила і закони», – зазначила заступниця міністра оборони.

В інформаційній війні будь-яка сторона збройного конфлікту прагне показати втрати противника і засекречує свої під час активної фази бойових дій. Адже чим більше відкрито інформації про противника, тим простіше прорахувати його спроможності і плани.

«Крім розвідки, а в росіян вона зараз дуже ускладнена на нашій території, є ще способи витягування потрібної інформації через вкидування в інфопростір провокацій. Таким чином можна змусити іншу сторону видати якомога більше інформації про себе. Приміром, через спонукання до виправдання та спростувань. Для цього закидуються дуже завищені цифри в очікуванні, що ми, обурюючись, почнемо спростовувати і видамо якісь дані чи непрямі орієнтири на них. Або, скажімо, закидується інформація про зникнення Главкома чи інших командувачів – в очікуванні коментарів та спростувань з демонстрацією на фото та відео локацій – де ж вони насправді. Тому треба розуміти, що ми інформацією теж воюємо, як і ворог», – пояснила Ганна Маляр.

Друга важлива заява посадовиці стосується інформації про те, що окупанти облаштовують оборонні рубежі за допомогою так званих «зубів дракона» на підступах до території тимчасово окупованого Криму, зокрема на Перекопському напрямку.

«Встановлення бетонних перешкод «зубів дракона» свідчить, що військове керівництво рф розглядає можливість відступу до дальніх рубежів, зокрема вглиб тимчасово окупованого Криму», – зазначила Ганна Маляр.

Заступниця міністра оборони додала, що російським військовослужбовцям, які знаходяться на лінії бойового зіткнення і за спинами яких обладнують оборонні рубежі, ймовірно, загрожує загибель. В таких умовах шляхом до порятунку залишається тільки добровільна здача у полон. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів