Поділитись:

В серці Луцька 100 років тому була цукерня: показали, де саме (фото)

П'ятниця, 09 червня 2023, 16:09
В серці Луцька 100 років тому була цукерня: показали, де саме (фото)

Показали акварельне зображення кінця 1920 року фасаду будинку, який був зведений на розі нинішніх Лесі Українки та Кривого Валу. Відомо, що в цьому будинку була цукерня компаньйонів Нажимського та Урбанського, поки останній не відділився і не створив власну цукерню Italia. 

Про це у фейсбуці написав краєзнавець Олександр Котис.

«Будинок Ґути Вайнрайх, родички Кронштейнів. Точніше, це один із напевно десятка будинків, які розташовувалися на цій ділянці. В наш час це права сторона вулиці Лесі Українки від Кривого Валу й аж до Градного Узвозу. Досить немалий шмат центральної частини міста, яка раніше належала Кронштейнам. Тут було багато магазинчиків, майстерень, ресторани та цукерні», – краєзнавець.

Акварельне зображення фасаду будинку, який був зведений на розі нинішніх Лесі Українки та Кривого Валу. В радянський час він ще існував. На куті був так званий воєнторг. Потім будинок розібрали. У сумбурі не до кінця збереженої документації автор не вказаний. Кінець 1920-х.

Відомо, що в цьому будинку була цукерня компаньйонів Нажимського та Урбанського, поки останній не відділився і не створив власну цукерню Italia, але також на цій ділянці, тільки вже на протилежній стороні – де вона дотикається до вулиці Градний Узвіз.

В серці Луцька 100 років тому була цукерня: показали, де саме (фото) 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів