Поділитись:

До кінця року у «Дії» планують запустити близько 20 електронних послуг

П'ятниця, 09 червня 2023, 05:10
До кінця року у «Дії» планують запустити близько 20 електронних послуг

Від початку повномасштабного вторгнення в застосунку "Дія"  запустили понад 20 нових електронних послуг, в активній роботі – ще стільки ж проєктів на цей рік.

Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль після наради з представниками Мінцифри, Секретаріату КМУ, Верховної Ради, Нацагентства з питань держслужби, Офісу реформ та іншими стейкхолдерами, – передає Укрінформ.

«Більше 20 нових електронних послуг було запущено в Дії від початку повномасштабного вторгнення. В активній роботі Мінцифри ще стільки ж проєктів на цей рік. Розмитнення авто в Дії, єАкциз, розширення функціоналу єЧерги та єВідновлення й багато іншого», – зазначив глава уряду.

За його словами, влада також працює над створенням центру уряду, аби прибрати дублювання функцій на рівні міністерств. Розвиватиметься й система HRMIS, що покращить управління людськими ресурсами в держорганах.

«Цифровізація торкнеться абсолютно всіх сфер. Наша стратегічна мета – всі топові послуги для бізнесу та громадян мають бути в діджиталі. Це докорінно змінить якість наших інституцій та прибере простір для зловживань. Й одночасно дозволить оптимізувати роботу всіх органів влади», – наголосив Шмигаль.

Він підкреслив, що ефективна цифрова держава - один із десяти пріоритетів уряду на цей рік. У цьому контексті є три ключові напрямки: цифровізація послуг для громадян та бізнесу, ефективний держапарат, який працює за сучасними моделями та підходами, а також ефективне управління державним майном, що передбачає продовження приватизації та реформу корпоративного управління.

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів