Поділитись:

З Волині на Херсонщину поїде п'ять тракторів ліквідовувати наслідки підриву ГЕС

Автор: Максим Косюр |
Середа, 07 червня 2023, 18:07
З Волині на Херсонщину поїде п'ять тракторів ліквідовувати наслідки підриву ГЕС

Зараз на Волині шукають три трактори для того, що потім відправити їх на Херсонщину ліквідовувати наслідки підриву Каховської ГЕС.

Про це повідомив очільник Волинської ОВА Юрій Погуляйко під час брифінгу щодо перевірки укриттів області.

Очільник військової адміністрації розповів, що їм уже вдалось знайти два трактори, проте необхідно відшукати ще три, аби потім вони допомагали рятувальникам ліквідовувати наслідки Каховської катастрофи.

«Сьогодні завтра ми не побачимо тієї екологічної катастрофи повністю, але вже повиходила риба, загинула маса тварин. Зараз потрібні трактори, ми знайшли вже два, потрібно ще десь 2-3 і будемо відправляти. Вони допоможуть ліквідувати наслідки», – каже керівник ОВА.

Юрій ПогуляйкоЮрій Погуляйко
 

Крім того, пан Погуляйко зазначив, що проводив сьогодні нараду з мерами міст, головами райдержадміністрацій, та волонтерами, в ході якої вони вирішили відправити на схід надувні човни, насоси, помпи, генератори та іншу техніку. Очільники волинських міст своєю чергою мають підготувати місцеві гуртожитки для евакуйованого населення, але поки напливу людей, за словами Погуляйка, немає.

Нагадаємо: вчора, 6 червня, оперативне командування «Південь» повідомило, що російські окупаційні війська підірвали Каховську ГЕС. Внаслідок підриву машинної зали зсередини вона повністю зруйнована і відновленню не підлягає. Російські пропагандисти пишуть, що «руйнування Каховської ГЕС стало наслідком послідовних ударів по ній з боку України».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів