Поділитись:

РФ підвищує ставки: які катастрофи чекати далі (відео)

Вівторок, 06 червня 2023, 21:45

6 травня росіяни підірвали Каховську ГЕС. Внаслідок вибуху було зруйновано 16 затворів ГЕС, її будівлю, вставку земляної греблі між будівлею ГЕС та шлюзом, а також адмінкорпус. Станція не підлягає відновленню.

За даними Херсонської ОВА, загалом в зоні ризику підтоплення опинилися мешканці 80 населених пунктів області, включно з такими містами як Херсон (окрема частина районів) і окупована Нова Каховка. Експерти говорять, що це може бути однією з найбільших техногенних катастроф у Європі за останнє десятиріччя.

У новому випуску програми «Прайм-Тайм» експерт Українського інституту майбутнього Ігор Попов розповів, для чого росіяни вчинили теракт та що можна очікувати далі. Експерт вважає, що росія демонструє готовність переходити «червоні лінії», що вона готова демонстративно влаштовувати техногенні катастрофи аби змусити сісти Україну за стіл переговорів.

«Наступними рівнями ескалації можуть бути підрив інших дамб на Дніпровському каскаді або вже використання чи ядерної зброї тактичної чи катастрофа на Запорізькій атомній електростанції. Власне, із низки таких кроків по підняттю ставок також можна виділити і розміщення в Білорусі компонентів ядерної зброї», – каже він.

Росія програє війну на полі бою та на дипломатичній арені тому для неї залишаються лише терористичні методи.

Детальніше у відео:

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів