Поділитись:

Цифра вражає: стало відомо, скільки українських дітей навчається у ЄС

Середа, 07 червня 2023, 06:30
Цифра вражає: стало відомо, скільки українських дітей навчається у ЄС

Сотні тисяч українських дітей через повномасштабну війну виїхали з батьками за кордон. Чимало учнів пішло в місцеві школи відповідно до вимог законодавства європейських країн.

Про це пише 24 канал.

Європейська комісарка з питань внутрішніх справ Ілва Йоганссон заявила, що у школах країн ЄС зараз здобуває освіту близько 450 тисяч українських дітей. Ще частина школярів з України навчається онлайн.

У школах ЄС навчається близько 500 тисяч учнів з України

Йоганссон каже: навчання онлайн – це виклик, адже дітям потрібна шкільна соціалізація, спілкування з однокласниками, ігри тощо. Тож надовго зосереджуватися на онлайн-навчанні не варто, вважає вона.

Також європейська комісарка з питань внутрішніх справ розповіла, що у ЄС зараз намагаються спростити процес поєднання відвідування школи у тій чи іншій країні та вивчення певних предметів онлайн відповідно до української шкільної програми.

Мрієте про престижну професію для своєї дитини? Здобути необхідні знання для швидкого кар'єрного росту допоможе фахова передвища освіта в дистанційному коледжі "Оптіма". Дізнайтеся про напрямки підготовки, умови вступу та переваги навчання на безоплатному вебінарі, що відбудеться 13 червня о 19:00. Доєднуйтеся до зустрічі та розпочніть втілювати свою мрію просто зараз!

До слова, більшість українських біженців, які перебувають у країнах ЄС прагнуть повернутися додому. Якщо хтось захоче залишитися — ЄС готовий підтримати.

«Ми готові до обох варіантів розвитку подій. Однак зараз ще дуже важко робити якісь прогнози. Все залежить від того, як довго триватиме війна»,– уточнила Йоганссон.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів