Поділитись:

Глава СБУ обіцяє відповідь за підрив Каховської ГЕС

Вівторок, 06 червня 2023, 12:43

Служба безпеки України відкрила кримінальне провадження за фактом підриву дамби Каховської ГЕС.

Про це у вівторок, 6 червня, повідомила у фейсбуці пресслужба СБУ.

«Маємо притягнути до відповідальності не лише верхівку путінського режиму, але й рядових виконавців», – зазначив голова СБУ Василь Малюк.

Служба безпеки України відкрила кримінальне провадження за фактом підриву дамби Каховської ГЕС.

Розслідування розпочато за двома статтями Кримінального кодексу:

  • ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни)
  • ст. 441 (екоцид). 

«Підірвавши греблю Каховської ГЕС, російська федерація остаточно довела, що є загрозою для всього цивілізованого світу. Адже лише справжня держава-терорист може влаштувати техногенну й екологічну катастрофу такого рівня. І вона обов’язково за це відповість – і на полі бою, і в міжнародних судах. Наше завдання – притягнути до відповідальності не лише верхівку путінського режиму, але й рядових виконавців злочинів», – наголосив Малюк.

Наразі слідчі Служби безпеки разом зі співробітниками Міністерства внутрішніх справ та Офісу Генерального прокурора проводять першочергові слідчі та процесуальні дії в Херсонській області. 

Окремо СБУ спільно з представниками Міністерства енергетики і Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів встановлюють детальні обставини підриву греблі ворогом.

У спецслужбі зазначили, що з початку повномасштабного вторгнення РФ слідчі СБУ саме за фактами порушення РФ законів та звичаїв війни відкрили понад 40 тисяч кримінальних проваджень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів