Поділитись:

Україна обійдеться без винищувачів F-16 у літньому контрнаступі, – Резніков

Понеділок, 05 червня 2023, 13:01
Україна обійдеться без винищувачів F-16 у літньому контрнаступі, – Резніков

Олексій Резніков заявив, що Україна відмовиться від винищувачів F-16, але використовуватиме всю наземну техніку в широко очікуваному контрнаступі проти російських військ цього літа.

Про це Міністр оборони України розказав у інтерв’ю NHK.

Відповідаючи на запитання про винищувачі F-16, які давно бажає отримати Україна, Резніков сказав, що вони «не змінять правил гри цього літа». Деякі західні країни проводять навчання або пропонують навчити українських пілотів керувати цими літаками.

Резніков зазначив, що підготовка українських пілотів займе певний час, і що Україні також доведеться домовитися зі своїми партнерами про забезпечення інженерно-технічними кадрами, які зможуть обслуговувати та ремонтувати складні літаки.

За його словами, Україна буде готова до розгортання F-16 восени або взимку.

Резніков відмовився відповідати на питання про те, що Україна почала «формувальні операції», які передбачають напади на склади зброї та інші бази матеріально-технічного забезпечення з метою підготовки до контрнаступу.

Він сказав, що йому, як міністру оборони, було б дивно обговорювати операції з формування, тому що їх повинні обговорювати генерали.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів