Поділитись:

У Каліфорнії знайшли зуб вимерлого мастодонта

Неділя, 04 червня 2023, 04:16
У Каліфорнії знайшли зуб вимерлого мастодонта

На пляжі у Каліфорнії, США, виявили скам’янілий зуб довжиною приблизно 30 сантиметрів. Він міг належати стародавньому мастодонту – вимерлому ссавцю з ряду хоботних. 

Про це пише УП.Життя.

Жінка на ім’я Дженніфер прогулювалася каліфорнійським пляжем в окрузі Санта-Крус на центральному узбережжі штату, де помітила щось незвичайне у піску.

Вона не була впевнена у тому, що саме вона знайшла, тому зробила кілька фотографій і опублікувала їх у Facebook. Згодом Дженніфер отримала відповідь від Уейна Томпсона, консультанта Природничого музею Санта-Крус.

У Каліфорнії знайшли зуб вимерлого мастодонта 

Томпсон заявив, що це – зуб дорослого тихоокеанського вимерлого мастодонта. 

"Це надзвичайно важлива знахідка", — написав Томпсон, закликавши жінку йому зателефонувати.

Жінка була у захваті від того, що її знахідка може допомогти розкрити стародавні таємниці регіону.

Утім, коли Дженніфер разом з Уейном повернулися на пляж, зуба вже не було. Томпсон розіслав у соцмережах запити про допомогу в пошуках. На щастя, до музею зателефонував Джим Сміт із сусіднього округу Аптос. Він натрапив на зуб під час однієї зі своїх регулярних пробіжок уздовж пляжу. Сміт передав зуб музею.

Наразі вік зуба ще не визначили. Як зазначають палеонтологи, мастодонти жили в Каліфорнії приблизно від 5 до 10 тис. років тому.

Як пише видання, це вже третя знахідка скам’янілості мастодонта, зареєстрована в окрузі Санта-Крус. У місцевому музеї є ще один зуб разом із черепом, який знайшов підліток у 1980 році.  

Надрукувати
мітки:
коментарів