Поділитись:

Пам'ятна монета "Євромайдан" увійшла до фіналу міжнародного конкурсу

П'ятниця, 10 лютого 2017, 20:33
Пам'ятна монета «Євромайдан» увійшла до фіналу міжнародного конкурсу

Українська пам'ятна монета з нейзильберу "Євромайдан" увійшла до фіналу Міжнародного конкурсу "Краща монета року" у номінації "Краще художнє рішення".

Організатором конкурсу є впливове в нумізматичному світі видання "Krause Publication" (США), – повідомляється на сайті Нацбанку.

Підбиття підсумків відбулося під час роботи 46-ого Всесвітнього ярмарку грошей, який відбувся 3 – 6 лютого 2017 року у м. Берлін (Німеччина), на якому Національний банк України гідно продемонстрував свою нумізматичну програму.

У фінал цього престижного конкурсу у 10 номінаціях потрапило 100 монет, випущених у 2015 році монетними дворами та національними банками країн світу, що означає найвище визнання монети за тему, дизайн та маркетинг.

Пам'ятну монету "Євромайдан" Національний банк України присвятив акціям протесту, що відбувалися в Україні протягом листопада 2013 року – лютого 2014 року і були наповнені прагненням до змін, європейського напряму розвитку нашої держави.

Пам'ятна монета «Євромайдан» увійшла до фіналу міжнародного конкурсу

ДОВІДКОВО:

Всесвітній ярмарок грошей є традиційним та найбільшим зібранням виробників нумізматичної продукції, оптових дилерів та колекціонерів більше як з 50 країн світу. Цей міжнародний ярмарок також є першою подією, що відкриває кожен нумізматичний рік.

Основна його ідея – представлення учасниками колекцій випущених монет, діючих та нових міжнародних нумізматичних програм, річних планів, технологій.

Учасниками цьогорічного ярмарку стали більше 60 центральних банків та монетних дворів світу. Було представлено понад 330 експонентів, серед яких фірми – виробники обладнання, напівфабрикатів та упаковки для монет, а також ті, хто працюють у транснаціональних дилерських мережах, дилери та дистриб'ютори вторинного нумізматичного ринку. Відвідало захід понад 15 000 осіб.

Надрукувати
мітки:
коментарів