Поділитись:

Волинські рятувальники вчилися гасити лісові пожежі у Польщі (відео)

П'ятниця, 02 червня 2023, 09:47
Волинські рятувальники вчилися гасити лісові пожежі у Польщі (відео)

Волинські рятувальники взяли участь у міжнародних навчаннях з ліквідації лісових пожеж Forest Camp, що відбулись у Польщі.

Про це повідомили на фейсбук-сторінці ГУ ДСНС України у Волинській області.

Рятувальники з різних країн світу, а в їх числі представники України та Волині зокрема, взяли участь у навчаннях з ліквідації лісових пожеж. Заходи відбулись поблизу міста Губин у Польщі, їх організаторами виступив Асоціація незалежних експертів з пожежної безпеки, а співорганізатори навчання – Європейський лісовий інститут та Фонд Паула Коста.

Навчання проводили викладачі з міжнародної команди визнаних експертів з трьох континентів: Європи, Північної Америки та Африки – й відбулися за участю понад ста вогнеборців, волонтерів з восьми країн світу. 

Учасники відпрацювали завдання роботи в групах з кількох осіб: орієнтування на місцевості, пошук у лісі контрольних точок, де під наглядом інструктора виконувати конкретні завдання з ліквідації пожеж трав’яного настилу та лісових насаджень різними способами.

Учасники навчань, серед яких – начальник оперативно-координаційного центру ГУ ДСНС України у Волинській області Віталій Малій, отримали необхідні знання для безпечного та ефективного гасіння лісових пожеж, ознайомились з новинками продукції від відомих виробників пожежної техніки та налагодили міжнародні зв`язки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів