Поділитись:

«Брати Супер-Маріо в кіно» став другим найкасовішим мультфільмом усіх часів

П'ятниця, 02 червня 2023, 01:47

Зміни у світі мультфільмів: «Брати Супер-Маріо в кіно» стала другою найкасовішою анімаційною стрічкою усіх часів. Раніше цю позицію з 2013 року займав мультфільм «Крижане серце».

Про це пише Суспільне. 

Мультфільм зібрав у світовому прокаті майже 1 288 321 030 доларів, що майже на 4 мільйони більше, ніж «Крижане серце» (без врахування інфляції).

Найкасовішим анімаційним фільмом усіх часів досі залишається сиквел «Крижане серце II» 2019 року, який зібрав у прокаті майже 1,5 мільярда доларів.

Фільм про братів Маріо також є найкасовішим фільмом 2023 року і посідає 20 місце серед найкасовіших стрічок усіх часів і народів у всіх жанрах.

Також видання зазначає, що за останні два місяці стрічка перевершила усі фільми студії Pixar, а також усі фільми DreamWorks, Blue Sky та Illumination.

Наприклад, вона перевершила за зборами кожну стрічку з серії «Історія іграшок», «Шрек», «Нікчемний я», «Кунг-фу панда» та «Льодовиковий період». Також «Маріо» є найбільшою екранізацією відеоігор усіх часів.

Що відомо про мультфільм про братів Маріо

«Брати Супер-Маріо в кіно» (The Super Mario Bros. Movie) – анімаційний фільм, створений компанією Illumination спільно з Nintendo за мотивами відеоігор про Маріо. Режисерами фільму є Аарон Хорват та Майкл Єленік.

Прем'єра фільму відбулася 5 квітня 2023 року. На агрегаторі «Rotten Tomatoes» фільм зібрав 56% схвальних відгуків від критиків, але 96% від пересічних глядачів.

В українських кінотеатрах фільм все ще є у прокаті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів