В області повинно бути не менше шести госпітальних округів, - волинські нардепи

П'ятниця, 10 лютого 2017, 08:19

Народні депутати Ігор Гузь та Ірина Констанкевич вчергове порушили питання створення на Волині достатньої кількості госпітальних округів.

Спільно із волинськими медиками вони провели у парламенті брифінг. Своє бачення озвучили і представники лікарської сфери з Володимира-Волинського, Любомльського та Камінь-Каширського районів, – повідомляє прес-служба Ігоря Гузя.

Брифінгу передувала зустріч медиків та нардепів із заступником Міністра охорони здоров'я Павлом Ковтонюком та Віце-прем'єр-міністром України Геннадієм Зубком, під час якої волиняни роз'яснили урядовцям важливість збільшення кількості медичних округів в області.

"Волинська ОДА зайняла таку позицію, що наша мільйонна область заслуговує тільки на 3 госпітальні округи. Медики, жителі області, депутати та голова обласної ради – усі об'єдналися зі спільною позицією – на Волині має бути все ж таки 6 госпітальних округів, які можна "вмонтувати" в розпорядчі документи Кабміну. Волинь на це заслуговує!" – наголосив Ігор Гузь.

Ірина Констанкевич закликала відповідні органи до створення додаткового округу і в місті Камінь-Каширський, що належить до її виборчого округу.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: НАРДЕПИ ЗАКЛИКАЮТЬ СТВОРИТИ ЩЕ 2 ГОСПІТАЛЬНІ ОКРУГИ НА ВОЛИНІ

Перший заступник міського голови Володимира-Волинського Ярослав Матвійчук зазначив: "У місті розташовані три військові частини та три прикордонних з'єднання. Це – 6 тисяч військовослужбовців, 80 % з яких зараз захищають східні рубежі нашої країни. Коли вони повернуться, то не матимуть, де повноцінно лікуватися".

ЧИТАТИ ТАКОЖ: ЧОМУ ТРЬОХ ГОСПІТАЛЬНИХ ОКРУГІВ НА ВОЛИНІ ЗАМАЛО? МЕДИЧНО-ПОЛІТИЧНИЙ ПОГЛЯД

Генеральний директор ТМО Любомльського та Шацького районів Володимир Дибель повідомив, що у 2010 році створили "прототип госпітального округу", адже об'єднали в один заклад медичні установи двох районів.

"Маємо напрацювання, досвід та хороще обладнання", – додав він.

Усі медики підтримали думку, що мала кількість госпітальних округів – "це не просто крок назад, це – два кроки в безодню".

ЧИТАТИ ТАКОЖ: СУПРУН: ДЛЯ ВОЛИНІ ЗАБАГАТО 8 ГОСПІТАЛЬНИХ ОКРУГІВ

Нагадаємо: депутати Волинської обласної ради проголосували за створення 8-ми госпітальних округів замість 3-ох, які пропонувала Волинська ОДА