Поділитись:

Іван Мирка розповів про стан доріг на Волині

Четвер, 09 лютого 2017, 16:25
Іван Мирка розповів про стан доріг на Волині

Директор департаменту інфраструктури та туризму Волинської ОДА Іван Мирка розповів, в якому стані перебувають дороги в області після затяжних снігових опадів.

Інформацію він надав у коментарі Конкуренту 9 лютого.

"Краще звертатися в Службу автомобільних доріг, вона має оперативну інформацію. За їхніми даними мені відомо, що сьогодні всі державні, міжнародні дороги є проїзними. Місцеві дороги також, проте з ними більше проблем", – каже директор департаменту.

Так, зокрема, незначні проблеми є з шляхами у Локачинському та Іваничівському районах, де місцями може бути 2 метри снігу.

"Там працюватимуть роторні снігоочисники", – зауважує Іван Мирка.

"Загалом всі дороги є проїзними. Коли їдеш зі швидкістю кілометрів 60, то з тобою нічого не може статися", – додає він.

Зі слів Івана Мирки, проблеми з місцевими дорогами виникли через перебої у фінансуванні.

"В нас більше місяця немає фінансування з "Укравтодору". "Облавтодори" змушені залучати власні ресурси, яких зазвичай не так багато. Велика проблема з людьми, тому що механізатори не чекають і йдуть на кращу роботу", – розповідає директор департаменту інфраструктури.

На цій проблемі наголосив також заступник голови Волинської ОДА Сергій Кошарук. Проте додав, що її вже вдалося вирішити.

"Ситуація була критична. Коли дорожники не мали кошти не тільки на зарплати, але й щоб заправити техніку. Питання фінансування дорожників вже вирішене", – зауважив Сергій Кошарук.

Це підтверджує й Іван Мирка: "Вчора надійшла відповідна документація, згідно з якою можна буде здійснювати оплату. Ситуація наразі покращилася. Буде фінансування людям на зарплату і паливно-мастильні матеріали".

Надрукувати
мітки:
коментарів