Поділитись:

«Urban Vision Lutsk»: у Луцьку архітектори та урбаністи обговорили план покращення міста (відео)

Понеділок, 29 травня 2023, 22:28
«Urban Vision Lutsk»: у Луцьку архітектори та урбаністи обговорили план покращення міста (відео)

У Луцьку архітектори та урбаністи разом із громадськістю обговорювали план покращення міста. На воркшоп «Urban Vision Lutsk» зібралися десятки лучан. Питання громадського транспорту, пандусів, організація руху транспорту, планування кварталів. Усе це було винесено на порядок денний заходу. 

Про це йдеться у сюжеті телеканалу «Конкурент TV».

За словами організаторів цей захід має на меті допомогти місцевим архітекторам, планувальникам, забудовникам та представникам влади зробити Луцьк комфортнішим для його жителів та гостей.

Першим до лучан звернувся ідейник та засновник громадської організації «Алгоритм дій» Адам Харбер

«Мені подобається, що зараз в українців є величезна енергія, тому цей момент не можна втрачати, аби зараз робити класні проєкти. Через реалізацію проєктів ми будемо показувати світові, хто ми», – сказав Адам Харбер. 

Також гості заходу мали нагоду почути думки фахівців із Нідерландів та Італії. Урбаністки Олександра Нарижна та Маргарита Гогун детально досліджували Луцьк, його забудову, спілкувалися з місцевими мешканцями та поділилися своїми ідеями, як зробити місто мобільнішим, щоб жителі різних районів в межах 15-хвилинної доступності від свого житла могли забезпечити усі свої базові потреби.

«Наша задача – допомогти лучанам розвивати та вивчати місто, створити спільний план розвитку міста», – наголосила архітекторка, керівниця офісу міського розвитку «Urban Reform» Олександра Нарижна.

Обговорювали також забруднення повітря громадським транспортом, велоінфраструктуру Луцька, брак публічних просторів та багато іншого. Співзасновник Громадянського Руху «Свідомі» Михайло Наход наголосив, що такі заходи дуже важливі для розвитку обласного центру і їх треба проводити якомога більше.

«Ми, як представники Громадянського Руху «Свідомі» давно стоїмо на позиції, що Луцьк повинен мати стратегію, яка буде задовольняти всі середовища, які проживають у громаді. Добре, що знайшлися ініціатори, які розпочали цю дискусію про майбутнє та долю міста на десятиліття. І саме синергія підприємців, активних мешканців, громадських активістів. Ми можемо отримати хорошу базу для стратегії розвитку міста», – зазначив Михайло Наход. 

Серед десятків ідей і озвучених пропозицій точно знайдуться ті, які вже незабаром втілять у життя Луцька. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів