Поділитись:

Гунчик і Лапін пропонують донецьке вугілля замінити волинським

Четвер, 09 лютого 2017, 16:15
Гунчик і Лапін пропонують донецьке вугілля замінити волинським

Голова Волинської ОДА Володимир Гунчик і народний депутат Ігор Лапін звернулися до центральних органів влади з альтернативним вирішенням питання купівлі вугілля з "ДНР".

Звернення опублікували на сайті Волинської ОДА.

Зокрема, вони пропонують розвивати вугільну галузь Львівщини та Волині.

"Переконані, навіть із огляду на нестачу вугілля на частині українських теплових електростанцій – ТЕС, використовувати "чорне золото", фактично куплене в ДНР, – жодним аргументом невиправданий хід. То – ніщо інше, як політика подвійних стандартів. А тим більше, коли є можливість використовувати ресурси Львівсько-Волинського вугільного басейну", – сказано у зверненні.

Гунчик та Лапін вважають, що вирішити проблеми української енергосистеми, що перебуває на межі розбалансування через блокування вугільних поставок із непідконтрольних Україні територій Донбасу, залучивши ресурси волинських та львівських копалень, – цілком реально.

"Такий крок Міністерства енергетики та вугільної промисловості України та уряду дозволить не лише помітно обмежити ризики вітчизняної енергобезпеки, але й спрямувати вектор розвитку львівської та волинської вугільної промисловості у позитивне русло. Наявність на території Волині єдиної в Україні шахти, що будується, та ймовірні обсяги вуглевидобування котрої – значні, дозволяє говорити не лише про тимчасові, екстрені заходи, але й планувати подальші кроки, спрямовані за стабілізацію енергетичної безпеки держави в цілому", – зазначили вони.

Тому голова ОДА і нардеп сподіваються на підтримку Міністерства енергетики та вугільної промисловості України, а також Кабінету Міністрів України.

Надрукувати
мітки:
коментарів