Поділитись:

На Волині за держзраду судитимуть працівницю «МЧС ДНР»

Понеділок, 29 травня 2023, 12:43

Прокурори Волинської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт в кримінальному провадженні про вчинення 44-річною жителькою міста Волноваха Донецької області державної зради (ч. 2 ст. 111 КК України).

Про це у понеділок, 29 травня, повідомила у фейсбуці пресслужба прокуратури Волинської області.

За даними слідства, після окупації Волновахи російськими військами начальник відділу цивільного захисту Волноваського районного управління ГУ ДСНС України у Донецькій області, підтримуючи проросійські ідеї, перейшла на бік ворога, зрадила присязі особового складу органів і підрозділів цивільного захисту України та погодилася обійняти посаду старшого інспектора в «государственном бюджетном учреждении «Пожарно-спасательный отряд г. Волноваха МЧС ДНР».

Працюючи у псевдооргані, вона надавала окупантам допомогу у веденні підривної діяльності проти України та просувала ідеї проросійської спрямованості.

Окрім того, для подальшого встановлення у Волноваському районі Донецької області окупаційної влади, штучного створення у мешканців хибних уявлень про добрі наміри окупаційних військ та незворотного і стабільного існування на території влади РФ та ідей «русского мира», «інспекторка» брала участь в агітаційних заходах та святкуваннях з нагоди російських свят.

Досудове розслідування проводило ТУ ДБР у Львові.

Нагадаємо: на початку квітня жінці заочно повідомили про підозру у державній зраді.

Примітка:
відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів