Поділитись:

Українську тенісистку освистали у Франції, бо не потиснула руку білорусці

Неділя, 28 травня 2023, 23:27
Українську тенісистку освистали у Франції, бо не потиснула руку білорусці

Після матчу на Ролан Гаррос у Франції глядачі освистали українську тенісистку Марту Костюк, бо вона відмовилася потиснути руку своїй суперниці – білорусці Аріні Соболенко.

Про це пише Українська правда.

Тенісний матч між українкою Костюк та Соболенко з Білорусі, яка на міжнародних турнірах виступає у нейтральному статусі, став однією з головних подій першого раунду Ролан Гаррос. Жеребкування звело в одному матчі двох тенісисток з топ-40 світового рейтингу: Соболенко – друга ракетка світу, Костюк – 39-а. Їх очний матч відбувся на центральному корті в Парижі.

Сам матч тривав трохи більше години – Соболенко перемогла Костюк у двох сетах. Після матчу Марта проігнорувала суперницю біля сітки і не потиснула їй руку.

Такий жест публіка на стадіоні у Парижі зустріла гучним свистом на адресу українки.

Ще до початку матчу тенісистки обмінялися коментарями щодо суперниці на пресконференціях. Соболенко запитали, що вона думає, коли виходить на матч проти суперниці з «негативними емоціями» щодо неї. Аріна відповіла: «Я не хочу витрачати свою енергію на такі речі, це не моя справа. Якщо вона (Костюк – ред.) мене ненавидить, гаразд, я нічого не можу з цим зробити».

У відповідь на це Костюк заявила, що не відчуває ненависті, як до Соболенко, так і до будь-яких тенісистів з Росії чи Білорусі.

«У цілому, я скажу так: у мене нема почуття ненависті ні до кого з гравців російських чи білоруських. Я просто їх не поважаю», – відповіла Костюк.

Після очних матчів проти росіянок чи білорусок тенісистки з України більше року не тиснуть їм руки. Соболенко згадувала про це до гри, казала, що «розуміє» українок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів