Поділитись:

На Волині відреставрували ікону початку XX століття: яку саме (фото)

Неділя, 28 травня 2023, 16:47
На Волині відреставрували ікону початку XX століття: яку саме (фото)

На Волині відновили оригінальний релігійний образ початку 20 століття, який був прихований під таким образом, нанесеним у 80-х роках. Йдеться про ікону Святого Юрія Змієборця (Георгія Переможця). 

Про це розповів Суспільному провідний науковий співробітник Нововолинського історичного музею Юрій Велінець.

З його слів, відновленням ікони з квітня цього року займалися реставратори з Харківщини Артем Погрібний із донькою Мірою Погрібною, які зараз живуть у Нововолинську.

Ікона Юрія Змієборця потрапила на реставрацію з храму Казанської ікони Божої Матері, що в селі Гряди Володимирського району. Її вирішили відновлювати після того, як під час рентгенологічного дослідження виявили під першим шаром інше нижнє нашарування.

На Волині відреставрували ікону початку XX століття: яку саме (фото) 

Зі слів Юрія Велінця, нижній шар ікони минулого століття був створений значно професійніше, на відміну від верхнього шару.

«Перша ікона намальована у 80 роках. Художник промалював всі ті самі риси, але менш якісно. Наприклад, обличчя було темне і в зморшках, елементи рук по іншому промальовані», – сказав співробітник історичного музею.

Вартість реставрації ікони Святого Юрія Змієборця з волинського храму, додав Юрій Велінець, ставить орієнтовно 6-7 тисяч гривень. Після завершальних робіт ікону повернуться назад до храму.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів
23 квітня 2024
20 квітня 2024
09:09
19 квітня 2024