Поділитись:

У Туреччині триває другий тур виборів президента: які шанси у кандидатів

Неділя, 28 травня 2023, 17:37
У Туреччині триває другий тур виборів президента: які шанси у кандидатів

У Туреччині проходить голосування на другому турі виборів президента країни.

Суперниками у ньому є чинний керівник держави Реджеп Тайїп Ердоган та його опонент, опозиціонер Кемаль Киличдароглу, – пише Суспільне.

«У неділю турки голосують під час другого туру президентських виборів, в результаті якого Тайїп Ердоган може продовжити своє правління на третє десятиліття, продовжуючи дотримуватися все більш авторитарного курсу Туреччини, жорсткої зовнішньої політики та неортодоксального економічного управління», – йдеться в повідомленні.

Виборчі дільниці відкрилися по всій країні о 08:00 та закриються о 17:00 за місцевим часом (збігається з київським). Перші результати голосування почнуть публікувати після 18:00.

Як зауважують журналісти, 69-річний Ердоган кинув виклик опитуванням громадської думки та впевнено вийшов уперед, випередивши свого суперника Кемаля Киличдароглу майже на п'ять процентів у першому турі, що відбувся 14 травня. Однак чинний президент не зміг набрати 50% голосів, необхідних для того, щоб уникнути другого туру.

Останні опитування прогнозують перемогу Ердогана. За даними соціологічного центру Özdemir Araştırma, його готові підтримати 54,12% виборців, Киличдароглу — 45,88%.

У разі, якщо Ердоган переможе, він може залишатися при владі до 2028 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів