Поділитись:

На росії все більше пропагують примусову роботу для потреб війни, – британська розвідка

Неділя, 28 травня 2023, 11:49
На росії все більше пропагують примусову роботу для потреб війни, – британська розвідка

У росії останнім часом в публічному просторі почастішали заклики до примусу суспільства працювати на потреби війни, що нагадує радянський підхід.

Про це, як пише «Європейська правда», йдеться у недільному огляді Міноборони Британії.

«Протягом останніх тижнів тон публічних дебатів у росії перейшов від простого покарання тих, хто критикує війну в Україні, до закликів до громадян активно жертвувати собою на підтримку військових зусиль», – йдеться в огляді британських аналітиків. 

Зокрема, російські державні ЗМІ та бізнес-групи звернулися до Міністерства економіки з проханням надати дозвіл на шестиденний робочий тиждень для працівників з огляду на економічні вимоги війни, очевидно, без додаткової оплати. 

21 травня 2023 року провідна російська пропагандистка Маргарита Симоньян заявила, що громадяни повинні працювати на заводах з виробництва боєприпасів по дві додаткові години щодня після своєї основної роботи.

«Зміна тональності розмов явно перегукується з радянським відчуттям суспільного примусу. Це також підкреслює, що керівництво, швидше за все, вважає економічні показники вирішальним фактором перемоги у війні», – констатували британські аналітики.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів