Поділитись:

У Луцьку німець за кермом Volkswagen збив на переході жінку: що вирішив суд

Субота, 27 травня 2023, 19:34

В обласному центрі Волині оштрафували пенсіонера з Німеччини, який взимку за кермом Volkswagen збив жінку. Постраждала переходила дорогу на нерегульованому переході.

Вирок ухвалив Луцький міськрайонний суд, – передають ІА «Волинські новини». 

ДТП трапилася 5 січня в післяобідню пору на вулиці Конякіна. Громадянин Німеччини Хінріх Б. рухався на Volkswagen Golf зі швидкістю двадцять кілометрів на годину в крайній правій смузі, попереду нього у лівій смузі їхало інше авто, яке зупинилося перед нерегульованим переходом. А ось водій Volkswagen відволікся та допустив наїзд на жінку 1976 року народження, яка переходила дорогу.

В результаті ДТП постраждала отримала перелом правої великогомілкової кістки, що належать до категорії тілесних ушкоджень середнього ступеня тяжкості.

Пенсіонер під час розгляду справи визнав свою вину, розкаявшись у вчиненому. Потерпіла, своєю чергою, просила призначити йому покарання згідно з законом.

Суд, врахувавши обставини, призначив іноземцю 51 тисячу гривень штрафу з позбавленням права керувати транспортними засобами на два роки.

Окрім того, суд частково задовольнив цивільний позов потерпілої – стягнув з Моторного (транспортного) страхового бюро України 29 тисяч матеріальної шкоди та шість тисяч гривень моральної. А ось винуватець ДТП змушений буде заплатити потерпілій 50 тисяч гривень моральної шкоди, компенсувати понад 20 тисяч гривень витрат на правову допомогу та перекладача.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів