Поділитись:

Організатор смертельного роуп-джампінгу в Луцьку сяде за ґрати (оновлено)

Четвер, 09 лютого 2017, 11:47
Організатор смертельного роуп-джампінгу в Луцьку сяде за ґрати (оновлено)

Організатора стрибка з вежі, внаслідок якого загинув хлопець і постраждала дівчина, засудили до 3 років обмеження волі.

Апеляційний суд Волинської області скасував вирок Ківерцівського районного суду, яким 21-річного лучанина було засуджено до 3 років позбавлення волі зі звільненням від відбування покарання зі встановленням 2-річного випробувального строку за вбивство з необережності та необережне тяжке тілесне ушкодження (кримінальні правопорушення, передбачені ч. 1 ст. 119, ст. 128 Кримінального кодексу України). Таким чином винуватцю трагедії призначено реальне покарання у виді 3 років обмеження волі, – повідомляє прес-служба прокуратури Волині.

Нагадаємо: 15 лютого 2015 року двоє 19-річних закоханих скористалися послугами організатора роупджампінгу та стрибнули з висотної труби на території незавершеного будівництва неподалік села Прилуцьке Ківерцівського району.

Через те, що організатор стрибка не вжив необхідних заходів безпеки та не перевірив спорядження, стрибок завершився трагічно. Хлопець від отриманих травм помер у лікарні. Дівчина зазнала тяжких тілесних ушкоджень і проходила тривалий курс лікування та реабілітації.

Як повідомляє ВолиньPost на початку розслідування організатор стрибків не визнавав свою вину, мовляв, з технічної точки зору все було зроблено правильно.

Проте під час слідства вдалося встановити, що інструктори не прослідкували за вузлом, який потрапив на основну мотузку. Внаслідок цього мотузка перетерлась та розірвалась.

Коли ж була встановлена точна причина трагедії, обвинувачений погодився з тим, що повинен був проконтролювати хід виконання стрибка та визнав свою вину.
В суді він знову дав чіткі показання щодо трагедії та просив пробачення у потерпілих.

Надрукувати
мітки:
коментарів